Na 25 jaar neemt Beuningen eindelijk besluit over Asdonck

Na 25 jaar neemt Beuningen eindelijk besluit over Asdonck

BEUNINGEN – Na een kwart eeuw van discussiëren en plannen maken, heeft de gemeenteraad van Beuningen dinsdagavond eindelijk een definitief besluit genomen om te gaan bouwen op het Asdonckterrein. Voor de Beuningse raad toch wel een beetje een historisch moment.

Vreemd genoeg leek het of de oppositiepartijen de hele discussie weer van begin af aan wilden opstarten. Na 25 jaar van praten en besluiteloosheid wierpen zij toch weer de eeuwige vraag op: “Moeten we op dit terrein niet een accommodatie bouwen met een nieuw zwembad, dorpshuis en sporthal?”

Tekst gaat verder onder de video.

Koop- en huurappartementen

De coalitiepartijen hadden weinig behoefte om daar serieus op in te gaan. Volgens de raadsstukken heeft de gemeenteraad besloten tot de bouw van 75 koop- en huurappartementen, maar de laatste informatie vermeldt dat het waarschijnlijk gaat om 64 appartementen.

In de oorspronkelijke bouwplannen ging men nog uit van 48 woningen, maar daarna is dit aantal verhoogd om de plannen financieel beter haalbaar te maken. Er komen drie wooncomplexen van drie, vier en vijf hoog. Het wordt een combinatie van levensloopbestendige koop en vrije sector huurappartementen.   

De fractievoorzitters van de coalitiepartijen CDA, VVD en BN&M, verklaarden blij te zijn met de bouwplannen en noemden het “realistisch”.

Aantrekkelijke woonlocatie

Het Asdonckterrein, een zeer gunstig gelegen gebied langs de kerk van Beuningen, wordt ongetwijfeld een bijzonder aantrekkelijke locatie om te wonen. Het ligt vlakbij de mooie natuur van de uiterwaarden, en met het winkelcentrum van Beuningen om de hoek. Bovendien stopt de bus naar Nijmegen op de nabij gelegen Van Heemstraweg.

Openbaar vervoer en auto’s zijn gemakkelijk binnen het kwartier in het centrum van Nijmegen. Op de Asdonck woont men dichter bij het Nijmeegse winkelcentrum dan bijvoorbeeld de inwoners van sommige buurten in Dukenburg.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}