Nieuwe burgemeester krijgt één jaar om naar Beuningen te verhuizen

Nieuwe burgemeester krijgt één jaar om naar Beuningen te verhuizen

BEUNINGEN – Burgemeester Daphne Bergman van Beuningen krijgt van de gemeenteraad één jaar de tijd om woonruimte te vinden binnen de gemeentegrenzen van Beuningen. De gemeenteraad moet hier officieel nog mee akkoord gaan op de gemeenteraadsvergadering van 15 januari, maar dat is een formaliteit.

Volgens de Gemeentewet mag de gemeenteraad maximaal voor één jaar ontheffing verlenen van de voorwaarde dat men in Beuningen moet wonen. Mocht de burgemeester toch langer nodig hebben om te verhuizen, dan kan de Commissaris van de Koning in bijzondere gevallen nog twee maal één jaar uitstel verlenen.  

Krappe huizenmarkt

Het is een absolute vereiste dat een burgemeester zelf woonachtig is in de gemeente waar men werkzaam is. Gezien de krappe huizenmarkt in de regio Nijmegen zal het voor Bergman niet eenvoudig zijn om woonruimte te vinden in Beuningen. Eerder al verklaarde zij dat er altijd wel een oplossing komt. “Desnoods ga ik met mijn gezin tijdelijk ergens wonen," zo zei Bergman.

Op vrijdag 11 januari wordt Daphne Bergman geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Beuningen. Zij was daarvoor al een jaar lang waarnemend burgemeester. Aansluitend wordt in het gemeentehuis de nieuwjaarsreceptie van de gemeente gehouden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}