Nieuwjaarsreceptie Beuningen: 'Positieve dingen herinneren voor de toekomst'

Nieuwjaarsreceptie Beuningen: 'Positieve dingen herinneren voor de toekomst'

BEUNINGEN – Precies een jaar geleden werd Daphne Bergman (56) benoemd tot burgemeester van de gemeente Beuningen, nadat zij eerder al de rol als waarnemend burgemeester vervulde. Tijdens de nieuwjaarsreceptie kijkt Bergman vooral naar de toekomst van de gemeente.

De nieuwjaarsreceptie vond afgelopen vrijdag plaats in het gemeentehuis aan de Van Heemstraweg. Bergman is zeer te spreken over haar eerste jaar als burgemeester. ''Het is mij heel goed bevallen. We hebben een mooi ambt en ik vind dat Beuningen geweldige inwoners kent,’’ zegt Bergman. ''We zijn momenteel goed bezig met duurzaamheid, onlangs werd bijvoorbeeld Kipster geopend. Ook vind ik dat het goed gaat met de zorgzaamheid in de gemeente, iedereen kijkt naar elkaar om. Laten we de positieve dingen blijven herinneren voor de toekomst."

Tekst gaat verder onder de video.

Jongeren

Voor 2020 hoopt de burgemeester op meer betrokkenheid van jongeren: "Door de vergrijzing is de jeugd niet zozeer in de minderheid, maar toch moeten zij niet onderschatten dat sommige beslissingen in ons rijk en daaromheen invloed hebben op hun eigen toekomst".

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}