Onbekend hoe lang handhavingstraject Groene Heuvels gaat duren

Onbekend hoe lang handhavingstraject Groene Heuvels gaat duren

EWIJK – De gemeente Beuningen werkt nog altijd aan een plan voor recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk. Het college van B&W zegt dat men nog voor het einde van dit jaar “de gemeenteraad zal meenemen in de denkrichtingen” die men voor ogen heeft. Of dit gebeurt in een besloten vergadering of openbaar is niet bekend.

Volgens een woordvoerder werkt de gemeente niet toe naar een bepaalde termijn waarop het handhavingstraject moet zijn afgerond.

“De stappen in dit proces nemen we zeer zorgvuldig, hetgeen betekent dat het tijd kost. Eigenaren van vakantiewoningen weten dat ze niet op het park mogen wonen. We zijn bezig met een handhavingstraject en gaan ervan uit dat eigenaren van woningen die wél op het park wonen al naar andere woonruimte aan het kijken zijn,” aldus de woordvoerder.

Nog geen datum gesprek burgemeester met bewoners

Burgemeester Daphne Bergman zal een delegatie van eigenaren van vakantiewoningen op de Groene Heuvels uitnodigen voor een gesprek en een kop koffie. Voor dit gesprek is nog geen datum geprikt, zo meldt de gemeente.

In de gemeenteraad had de burgemeester al laten weten dat het overleg met de permanente bewoners van het park niets zal veranderen aan het handhavingstraject dat de gemeente heeft ingezet.

Volgens de gemeente worden 46 van de ruim 200 vakantiewoningen permanent bewoond. In ongeveer 130 vakantiewoningen zijn arbeidsmigranten gehuisvest. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}