Onverwachte meevaller van 1 miljoen euro voor Beuningen

Onverwachte meevaller van 1 miljoen euro voor Beuningen

BEUNINGEN – Uit de laatste financiële cijfers vanuit het rijk, die zijn verwerkt in de Herfstnota 2019, blijkt dat de gemeente Beuningen een meevaller heeft van ruim 1 miljoen euro.

Wethouder Plaizier van financiën is verheugd dat de begrotingscijfers opnieuw de goede kant opgaan, maar blijft waken voor al te veel optimisme. “De financiële reserves van de gemeente zijn nog altijd broos,” zo zegt hij.

Financieel overschot

Als het resultaat van de Herfstnota wordt meegenomen in de berekeningen, dan komt het begrotingsoverschot voor dit jaar uit op bijna 2,3 miljoen euro. De prognose voor 2023 is zelfs een financieel overschot van 2,6 miljoen.

Arbeidsmarkt

De forse meevaller is mede te danken aan het feit dat steeds minder mensen een beroep doen op uitkeringen. Door de jarenlange economische voorspoed raken nu ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemakkelijker aan een betaalde baan.

Participatiewet

Er zijn in Beuningen meer mensen dan verwacht uitgestroomd uit de WSW, de Wet Sociale Werkvoorziening. Volgens Plaizier is er ook een daling van het aantal burgers dat een beroep doet op de Participatiewet. Bovendien ontvangt de gemeente voor de uitvoering van deze wet een hogere bijdrage, dankzij een andere berekeningssystematiek.   

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}