Politie en gemeente doen “groot onderzoek” op Groene Heuvels

Politie en gemeente doen “groot onderzoek” op Groene Heuvels

EWIJK – De gemeente Beuningen is dinsdagochtend samen met de politie een groot onderzoek gestart op recreatiepark De Groene Heuvels bij Ewijk. Het recreatiepark moet volgens de gemeente worden gebruikt waarvoor het is bedoeld, namelijk recreëren. Daarom gaat men in elk huisje checken wie er woont en welke achtergrond de bewoners hebben.

Bij de acties wordt iedereen die het vakantiepark verlaat, gecontroleerd en worden de recreatiewoningen bezocht.

Speciaal interventieteam

De controle wordt uitgevoerd door een interventieteam. Daarin zitten medewerkers van verschillende eenheden van de gemeente Beuningen en de politie. Deze eerste actiedag heeft tot doel om te controleren en handhaven op ongewenste situaties, zoals woonsituaties die strijdig zijn met bestemmingsplannen, zorgmijders en andere misstanden. 

“Op de kwaliteit van recreatiepark De Groene Heuvels is al langere tijd kritiek te horen. We horen steeds vaker klachten over het sluiten van faciliteiten en het gebruik van de recreatiewoningen voor niet-recreatie,” aldus het college van B&W. De gemeente benadrukt dat toerisme en recreatie in Beuningen een belangrijke economische sector is.

Recreatieve functie herstellen

De actie wordt ondersteund door het Ariadneproject van provincie Gelderland. Dit project is een nieuw instrument in de strijd tegen verloedering van vakantieparken. Vorig jaar werd bekendgemaakt dat deze ‘taskforce’ begin dit jaar van start zou gaan. “In dit nieuwe plan krijgen criminelen en arbeidsmigranten geen kans meer zich te verschuilen of te vestigen,” zo werd het Ariadneproject omschreven.

Dit najaar vindt in de gemeenteraad overleg plaats over de toekomst van de Groene Heuvels. Zo wil men de recreatieve functie volledig in ere herstellen en de ruimtelijke kwaliteit, veiligheid en leefbaarheid weer op een goed niveau brengen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}