'Praten over schuldproblemen eerste stap naar oplossing'

'Praten over schuldproblemen eerste stap naar oplossing'

BEUNINGEN – De gemeente Beuningen doet een oproep aan mensen die schulden hebben, om daar eerlijk voor uit te komen en contact te zoeken met het Sociaal Team van de gemeente.

Daarnaast is Beuningen op zoek naar inwoners uit de gemeente die uit de schulden zijn gekomen en daarover willen praten. Mensen die bereid zijn om hun ervaringen met schuldproblematiek te delen met anderen, kunnen eveneens contact opnemen met het Sociaal Team.

Taboe op schulden doorbreken

De gemeente wil het taboe op schulden doorbreken en mensen met (dreigende) schulden aanmoedigen om erover te praten met familie, buren, collega’s, vrienden en studie- of klasgenoten. Volgens de gemeente is dat meestal de eerste stap in de goede richting.

Op haar website wijst de gemeente op de campagne “Kom uit je schuld”. Daarin vertellen acht Nederlanders over hun schuldprobleem. Praten over de schuldproblemen bleek voor deze mensen een goede stap op weg naar een oplossing. Hierdoor kwamen ze in contact met de juiste organisaties en konden ze weer financieel zelfstandig worden en op eigen benen staan.

Iedereen kan in financiële problemen komen

De gemeente benadrukt dat iedereen onverwacht in de financiële problemen kan komen en schulden kan krijgen. Dat kan door een scheiding, ontslag, overlijden van een partner of een maand achter met de huur.

De gemeente heeft de ervaring dat mensen met schulden zich schamen en zich vaak afsluiten van de buitenwereld. Ze weten vaak niet meer hoe ze hun schulden moeten oplossen en hebben dan dringend hulp nodig, zo stelt de gemeente Beuningen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}