Prijzen voor Taalhelden

Prijzen voor Taalhelden

BEUNINGEN – Mensen die laaggeletterden helpen worden op maandag 7 september in het zonnetje gezet door de gemeente Beuningen. Met het uitreiken van Taalheldenprijzen eert de gemeente de grootste Taalhelden van het jaar.

Voor mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven is de stap naar een officiële cursus vaak groot. Daarom zijn mensen die ze op weg helpen met het begrijpen van geschreven taal heel belangrijk. Wie de kandidaten zijn is nog geheim, maar volgens de gemeente hebben ze allemaal een bijzonder verhaal.

Aandacht voor laaggeletterdheid

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven, van 7 tot 13 september, wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de uitdagingen van laaggeletterden. Zo kunnen kinderen die van het kindpakket gebruik maken een waardebon van 25 euro uitgeven aan een kinderboek. Daarnaast organiseert de Bibliotheek, in samenwerking met stichting Perspectief, workshops voor volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven.

In Nederland zijn zo’n 2,5 miljoen volwassenen laaggeletterd. In Gelderland heeft ongeveer tien procent van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen, schrijven en rekenen. Voor hen is het lastig om gebruik te maken van bijvoorbeeld het internet of online bankieren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}