Quick 1888 start voetbalschool voor jonge talenten

Quick 1888 start voetbalschool voor jonge talenten

NIJMEGEN – De Nijmeegse voetbalclub Quick 1888 start samen met Beuningse voetbalschool VI Excellent een nieuwe jeugdopleiding.

Het is voor de club lastig om talentrijke jeugd tussen de 8 en 12 jaar oud te selecteren. VI Excellent start daarom met het aanbieden van een topopleiding voor talentvolle jeugdspelers in die leeftijdscategorie. Het gaat dan om spelers die vaak net buiten de boot vallen bij een betaaldvoetbalclub (bvo).

Trainers van voetbalschool 

Spelers die zich aansluiten bij VI Excellent worden lid van Quick 1888 en spelen op Sportpark De Dennen. Ze gaan competitie spelen in de hoogste jeugdelftallen van de Nijmeegse club, maar krijgen training van trainers van de voetbalschool. Aangesloten trainers zijn onder meer Ulrich Cruden, Rick van Eijk, Hans Loen en ook looptrainer Theo Joosten is benaderd. 

Sociale omgeving

De intensiteit en kwaliteit van de trainingen is vergelijkbaar met die van een bvo, spelers worden integraal begeleid. Voetbaltalent is een voorwaarde, doorslaggevend voor de ontwikkeling tot topvoetballer zijn vooral andere kwaliteiten. Daarbij speelt ook de sociale omgeving een belangrijke rol. Ouders maken deel uit van het aangeboden ontwikkeltraject, aldus de voetbalschool via hun website.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}