Rechter veroordeelt man uit Beuningen voor witwassen en drugs- en wapenbezit

Rechter veroordeelt man uit Beuningen voor witwassen en drugs- en wapenbezit

ZUTPHEN – De rechtbank in Zutphen heeft een 37-jarige man uit Beuningen veroordeeld voor het in bezit hebben van een zeer grote hoeveelheid hennep, een bovengemiddelde hoeveelheid harddrugs en een werkend vuurwapen met bijbehorende munitie. Daarnaast heeft de man zich schuldig gemaakt aan witwassen. De Beuningenaar krijgt een gevangenisstraf van 10 maanden.

De politie viel op 10 december vorig jaar de woning van de man binnen. Daar werd een grote hoeveelheid cocaïne en hennep aangetroffen. Ook lag er een werkend vuurwapen met munitie in zijn huis en had de man een contant geldbedrag van ruim 76.000 euro in bezit. Dat in beslaggenomen geld krijgt de man niet terug; het is verbeurd verklaard.

Geen voorwaardelijke straf

De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk. De rechtbank houdt bij het opleggen van de straf rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. Zo heeft die een blanco strafblad en kan niet worden gesproken van een delictpatroon. Verder gaf de man aan dat hij zijn leven weer op de rit heeft en aan het werk is als zelfstandige. Hiermee rekening houdend zegt de rechtbank Zutphen geen aanleiding te zien om de man bijzondere voorwaarden in het kader van een voorwaardelijk strafdeel op te leggen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}