Ricardo Brouwer (PvdA Beuningen): 'Nu geen huisuitzettingen Groene Heuvels'

Ricardo Brouwer (PvdA Beuningen): 'Nu geen huisuitzettingen Groene Heuvels'

BEUNINGEN – Een groot deel van het openbare leven ligt stil, vanwege COVID-19, oftewel het coronavirus. Aan de andere kant moet over sommige andere zaken tóch beslissingen worden genomen, dus de politiek gaat door, zij het op een heel laag pitje. Daarom bellen we elke dag met een politicus uit de regio.

Politici in corona-tijden – Ricardo Brouwer, PvdA Gelderland en Beuningen.

Normaliter werkt Ricardo Brouwer bij het ROC in Nijmegen, en is hij actief voor de provinciale én Beuningse afdeling van de PvdA. Nu zijn echter ROC, huis der provincie en gemeentehuis dicht. Vanaf zijn balkon kijkt hij uit op het Julianaplein, waar de weinige aanwezigen zich netjes houden aan de regel om minimaal 1,5 meter uit elkaar te blijven.

Uitzettingen

Een politiek dossier dat ook in deze tijd niet kan blijven liggen is vakantiepark De Groene Heuvels. Bewoners moeten daar hun huisjes verlaten omdat ze er illegaal verblijven. De Beuningse SP vraagt het college van burgemeester en wethouders in een motie om nu terughoudend te zijn met mensen uit hun huis zetten.

Tekst gaat verder onder de audio.

Brouwer is het er hartgrondig mee eens: “In deze tijden, waarin we per dag in een nieuwe situatie zitten, moeten we maximaal flexibel zijn. We moeten pas op de plaats maken. Het dringende advies is nu om binnen te blijven. Een aantal mensen op de Groene Heuvels heeft nog geen andere woning kunnen vinden, dus als je die uitzet, hebben ze geen ‘binnen’ om te verblijven.”

Wat dit betreft doet hij ook een beroep op zijn Beuningse collega’s: “We hebben veel zorgen om onze inwoners; dat gaat boven partijbelang, partijkleur. Of je nu in een commissie zit, wethouder bent, burgemeester of raadslid, dat maakt niks uit. We moeten alles doen in het belang van onze inwoners, en het kan nu niet zo zijn dat we ze op straat gaan zetten.”

Michiel van Heijst
Politiek verslaggever

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}