SP in Beuningen noemt situatie Groene Heuvels “uitzichtloos”

SP in Beuningen noemt situatie Groene Heuvels “uitzichtloos”

EWIJK – De SP in Beuningen maakt zich grote zorgen over de toekomst van recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk. De situatie van het park is “uitzichtloos”, zegt Frans Gielen, die namens de SP in de raadscommissie Ruimte zit.

Het college van B&W van Beuningen wil in het vierde kwartaal van dit jaar gaan overleggen met de gemeenteraad wat er moet gebeuren met de Groene Heuvels. De gemeente heeft daar begin dit jaar controleacties gehouden en geconcludeerd dat er meer dan 500 buitenlandse werknemers zijn gehuisvest en dat er in een flink aantal huisjes sprake is van permanente bewoning.  

Groene Heuvels achterop geraakt

De gemeente is inmiddels druk doende om een einde te maken aan alle overtredingen tegen het bestemmingsplan. Dat is permanente bewoning en huisvesting van buitenlandse werknemers.

Als het de gemeente inderdaad lukt om alle huisjes leeg te krijgen, dan nog is de situatie volgens Gielen erg somber. Ten opzichte van de nieuwere recreatiewoningen in ons land, zijn de vakantiehuisjes op de Groene Heuvels erg achterop geraakt.

“Ze zijn niet meer concurrerend te maken,” zo denkt SP-commissielid Frans Gielen. Alles afbreken en moderne nieuwbouw neerzetten is volgens Gielen ook geen oplossing. Hij constateert dat ons land namelijk een ruim overschot heeft aan recreatiewoningen.    

Zorgen over “sociale gevallen”

De SP maakt zich vooral ook zorgen over de “sociale gevallen” op de Groene Heuvels. “Bijvoorbeeld een bijstandsmoeder die daar woont omdat ze een andere woning niet kan betalen. Gelukkig zien we bij de SP dat we niet de enige partij zijn die zich daar zorgen over maakt,” zegt Gielen.

Hij vraagt zich af of rechters aan mensen die al jarenlang op Groene Heuvels wonen, bepaalde “verworven rechten” zullen toekennen.       

Burgemeester Daphne Bergman van Beuningen ziet de toekomst van de Groene Heuvels helemaal niet zo somber in. Zij zei onlangs nog dat Groene Heuvels een hele mooie recreatieve locatie is, vlakbij water en bossen. Zij ziet nog volop kansen voor Groene Heuvels als recreatiepark.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}