Speciale Oranjebijeenkomst in Beuningen voor gedecoreerden

Speciale Oranjebijeenkomst in Beuningen voor gedecoreerden

BEUNINGEN – In de gemeente Beuningen wordt dit jaar voor het eerst een speciale Oranjebijeenkomst georganiseerd voor oud- en nieuw gedecoreerden. Tijdens het twee uur durende programma op vrijdagmiddag 26 april is er onder meer een miniconcert van het koor KoMore en een ontvangst en welkomstwoord door burgemeester Daphne Bergman. De bijeenkomst vindt plaats in Gasterij De Arend in Winssen.

In de raadszaal van het gemeentehuis is ’s ochtends aan zes personen een Koninklijk lintje uitgereikt. Alle zes inwoners zijn nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

India Project

Het gaat om het echtpaar Corrie en André Degen uit Ewijk. Zij zijn de initiatiefnemers en organisatoren van het particulier ontwikkelingshulp-project onder de titel ‘India project’. Dat project helpt de allerarmste mensen in de provincie Goa, waarbij elke euro terechtkomt bij de mensen die het nodig hebben.

John Heemskerk uit Beuningen heeft de afgelopen 37 jaar veel vrijwilligerswerk verricht, onder andere bij de vereniging Vrijwillig Landschapsbeheer (VLB) en stichting Perspectief. Ook Wilbert Lelivelt uit Beuningen is al tientallen jaren druk met vrijwilligerswerk. Zo was hij 12 jaar lang leider en penningmeester bij Scouting Beuningen en was hij secretaris bij zwemclub De Dolfijnen. Momenteel is hij onder meer vrijwilliger bij het Historisch archief gemeente Beuningen.

Bedevaarten

Petra de Valk uit Winssen is onder meer actief als vrijwilligster bij de Stichting VNB, Vereniging Nederlandse Bedevaarten. Daarnaast is zij betrokken bij een kindertehuis in Ghana, waar 40 kinderen onderdak, voeding, zorg en onderwijs krijgen. Jannie Henckel uit Winssen werkt als vrijwilligster bij de belangenorganisatie voor senioren, KBO, in Winssen. Zij is onder meer ook actief bij de Beuningse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}