Speciale woonruimte 20 personen met dementie in Beuningen

Speciale woonruimte 20 personen met dementie in Beuningen

BEUNINGEN – In Beuningen komt een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Het gaat om twintig wooneenheden met 24-uurs zorg. Deze woonruimten worden gebouwd aan de Zanddonk, waar nu nog het voormalige schoolpand van De Triangel staat.

Dit maakte wethouder Pim van Teffelen woensdagochtend bekend. Volgens hem is er grote behoefte aan dit soort opvang voor dementerenden. Hij is bijzonder blij met de komst van de organisatie Dagelijks Leven, die ook dergelijke opvang hebben gerealiseerd in onder meer Nijmegen en Grave.

Laag inkomen

"In het collegeprogramma hebben we afgesproken dat we de komende jaren minstens twee speciale woonvormen voor kwetsbare personen in Beuningen van de grond gaan tillen," zegt Van Teffelen. "We hebben dat hoog in het vaandel staan."

De gemeente Beuningen verkoopt het schoolpand en de grond aan Dagelijks Leven voor 460.000 euro. Dagelijks Leven ontwikkelt en beheert in het hele land kleinschalige woonruimte voor ouderen met dementie. Deze wooneenheden zijn ook bedoeld voor inwoners met een laag inkomen (AOW).

Eind 2019

Het schoolgebouw wordt gesloopt, waarna volgend voorjaar wordt begonnen met de bouw. Eind 2019 komen volgens planning de eerste bewoners. Het hele wooncomplex zal bestaan uit laagbouw.

Van Teffelen is zeer tevreden met de locatie van de woonruimte, namelijk middenin een woonwijk. "Zo kunnen de bewoners van deze woonvorm hopelijk nog een beetje deel uitmaken van de maatschappij," stelt de wethouder.

Dagelijks Leven organiseert op dinsdag 18 december een informatieavond voor omwonenden van het wooncomplex voor ouderen met dementie. Het verkoopbedrag van 460.000 euro is aanmerkelijk hoger dan de boekwaarde van 343.000 euro. Zo maakt de gemeente een flinke winst op de verkoop. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}