Speel-O-Saurus moet Speelotheek én community worden

Speel-O-Saurus moet Speelotheek én community worden

BEUNINGEN – In navolging van andere gemeenten in de regio krijgt ook Beuningen een speelotheek, genaamd SpeelOsaurus. De speelotheek zal kinderen en ouders straks verbinden, want het wordt niet alleen een speelgoeduitleen, maar ook een community.

De stichting is momenteel geld aan het inzamelen door middel van crowdfunding en hoopt in de zomer te kunnen openen.

Behoefte

In de omgeving zijn al andere speelotheken, zoals speelotheek Wijchen, maar de SpeelOsaurus weet zich volgens Annemarie de Leeuw, voorzitter van de stichting, te onderscheiden.

"SpeelOsaurus wordt een plek waar mensen samenkomen. Een plek waar niet alleen speelgoed wordt uitgeleend, zoals bij de meeste speelotheken. Maar waar ouders ook een kop koffie kunnen drinken en gezellig met andere ouders kunnen praten. Terwijl je kind gezellig speelt en uitzoekt welke speelgoed hij vandaag wil meenemen." Daarnaast is er volgens de Leeuw ook wel degelijk behoefte aan een speelotheek in Beuningen. "Ik heb onderzoek gedaan door middel van een zelfgemaakte enquête die ik naar ouders heb gestuurd. Meer dan 97% heeft aangegeven behoefte te hebben aan een speelotheek in Beuningen."

Tekst gaat verder onder de video.

Inspiratie

Het idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen. De Leeuw heeft eerder in Utrecht gewoond en verhuisde naar Beuningen. Hier kreeg zij haar nu inmiddels 1-jarige dochter Lotte. Ze kende niemand uit de omgeving en had behoefte aan kennismaken. Door een folder van speelotheek Wijchen die over haar vloer kwam, kwam ze in aanraking met speelotheek Wijchen. Hier leende ze speelgoed, maar miste toch wel wat. Door haar achtergrond als marketeer, weet ze zeker dat het veel breder kan. Toen is ze meteen aan de slag gegaan.

"Focussen op dit project"

De Leeuw heeft er bewust voor gekozen om fulltime moeder te zijn. In het opzetten van Stichting Speelotheek SpeelOsaurus gaat veel tijd zitten. Er is nog veel werk dat moet gebeuren. Ze krijgt hulp van vrijwilligers, daardoor zal ze meer tijd over hebben, maar momenteel wil zij alle tijd in dit project steken. "Ik wil mij focussen op dit project, want ik weet zeker dat dit een succes zal worden."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}