Standvast Wonen weerlegt kritiek Beuningse huurdersvereniging

Standvast Wonen weerlegt kritiek Beuningse huurdersvereniging

BEUNINGEN – Woningcorporatie Standvast Wonen weerspreekt de kritiek van Huurdersbelangenvereniging Beuningen (HBB), die meent dat Standvast voor 146 miljoen euro heeft geïnvesteerd in andere activiteiten dan betaalbare volkshuisvesting. De HBB wil dat deze investeringen worden verkocht.

In een reactie wijst Standvast er op dat het gaat om slechts 2 procent van de 8 miljard euro aan vastgoed-investeringen. Tot de 146 miljoen behoren onder meer vrije sector huurwoningen, die Standvast al jaren verhuurd aan mensen met een middeninkomen of net daarboven.

“Dat doen wij bewust omdat zij vaak tussen wal en schip vallen. Ze verdienen teveel voor een sociale huurwoning en te weinig voor een betaalbare koopwoning,” zo stelt de corporatie in weerwoord op de kritiek van de Beuningse huurdersvereniging.

Corporatie verkoopt juist minder huurwoningen

Standvast zegt helemaal niet van plan te zijn om de vastgoed-investeringen van 146 miljoen euro te verkopen. “Momenteel verkopen wij juist minder huurwoningen. Vooral omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen zo groot is,” zegt de woningcorporatie. Volgens Standvast verkocht men in het verleden woningen om ook mensen met een bescheiden inkomen de kans te geven om een woning te kopen.

Standvast is van mening dat de HBB een eigen koers vaart, “waardoor de belangen van de huurders in de gemeente Beuningen onvoldoende worden behartigt.” Standvast zegt te hopen dat de “Beuningse huurdersvereniging in haar ambities keuzes maakt die in het belang zijn van de huurders."

Grote plannen Beuningse huurdersvereniging

De HBB heeft ambitieuze plannen, zo blijkt uit het nieuwe Beleidsplan. Men wil een team van vrijwilligers samenstellen, een soort ombudsteam, dat huurders gaat ondersteunen bij hun dagelijkse zorgen over hun woonsituatie. Ook gaat men een speciale app ontwikkelen waarmee inwoners en woningzoekenden via hun mobiele telefoon hun woonwensen kunnen aangeven. Verder heeft de HBB grootse plannen om een duurzame wijk te ontwikkelen, met betaalbare woningen. Een zelfvoorzienende wijk met een eigen duurzame energievoorziening.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}