Tijdelijke vergunning ‘In de Kas’ met twee jaar verlengd

Tijdelijke vergunning ‘In de Kas’ met twee jaar verlengd

WINSSEN – De evenementenlocatie ‘In de Kas’ aan de Plakstraat in Winssen mag van het college van B&W onder bepaalde voorwaarden nog twee jaar lang open blijven. Die tijd kan worden gebruikt om plannen te ontwikkelen voor de definitieve voortzetting van het bedrijf.

De tijdelijke vergunning, die In de Kas heeft sinds 2016, is nu met twee jaar verlengd tot 31 december 2021. Dat heeft het college woensdag bekendgemaakt.

Daarmee krijgt In de Kas een tijdelijke omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan van in totaal vijf jaar. Het college heeft wel als voorwaarde gesteld dat het plan voor een gewijzigde inrichting en bebouwing op het terrein “voortvarend moet worden opgepakt” door de eigenaren van de evenementenlocatie.  

Focus op de toekomst

Beide eigenaren, Frouke Junier en Bas Aalbers, zeggen op LinkedIn "bijzonder tevreden" te zijn dat hun bedrijf in ieder geval tot eind 2021 open mag blijven en “daarna definitief in een aangepaste vorm”. Junier en Aalbers: “We kunnen nu eindelijk de focus op de toekomst richten. We gaan nieuwe concepten ontwikkelen en bouwen aan de duurzaamste locatie van Nederland.”

Geen barbecue meer

Bij de uitwerking van de plannen moeten de eigenaren, Bas Aalbers en Frouke Junier, de omwonenden van het perceel nauw betrekken. Ook mag In de Kas geen gebruik meer maken van een barbecue, waarschijnlijk omdat de rook en de geur ver kan reiken in de omgeving.

In 2020 en 2021 mogen er slechts een bepaald maximaal aantal events plaatsvinden, zo zegt het college in het besluit. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen events in het weekend en doordeweeks, en events tót 21.00 uur en ná die tijd. Ook hierover moet In de Kas overleg plegen met de omwonenden.   

Groot aantal aanpassingen

In de Kas is vooral populair als locatie voor bruiloftsfeesten. Vorig jaar vonden er meer dan tachtig events plaats. In de Kas had een principeverzoek ingediend om de tijdelijke afwijking om te zetten in een permanente bestemmingsregeling voor hun horeca-activiteiten. Dat werd eind februari afgewezen door het college.

Eind februari zei het college ook dat In de Kas bij een verplaatsing meer naar achteren op het terrein de huidige activiteiten mogelijk zou kunnen voortzetten. Dan zou er overigens wel een groot aantal aanpassingen moeten plaatsvinden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}