Verkeerscampagne Beuningen om veiligheid schooljeugd

Verkeerscampagne Beuningen om veiligheid schooljeugd

BEUNINGEN – Op de Lagunesingel nabij basisschool De Dromedaris in Beuningen wordt een verkeerscampagne gehouden om de veiligheid voor de kinderen te verbeteren. Op woensdag 22 mei wordt het startschot voor de campagne gegeven.

Leerlingen van De Dromedaris hebben een verkeersspandoek gemaakt, dat woensdagochtend wordt onthuld door wethouder Piet de Klein. Dat gebeurt in aanwezigheid van onder anderen Veilig Verkeer Nederland, schooljeugd, de wijkagent en een groep bezorgde buurtbewoners, die de hele actie hebben aangezwengeld.

Snelheidslimiet wordt overtreden

Op de Lagunesingel, waar ook bussen rijden, geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. Veel verkeersdeelnemers houden zich echter niet aan de snelheidslimiet, ondanks verkeersmaatregelen in het verleden door de gemeente.

Buurtbewoners maakten zich opnieuw zorgen om de verkeersveiligheid en namen daarom contact op met de gemeente Beuningen. Dat resulteerde in de campagne en de verkeersactie op woensdagochtend.

Laseractie

Naast de onthulling van het spandoek maken de leerlingen op het wegdek tijdelijke 30km-symbolen met krijt. Met behulp van de schooljeugd voert de wijkagent een laseractie uit en is er een marktkraam met uitleg over de remweg van voertuigen en de dode hoek. Daarnaast praten de aanwezigen over de veiligheid op de Lagunesingel. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}