Voorlopig geen extra verkeersmaatregelen bij school Dromedaris

Voorlopig geen extra verkeersmaatregelen bij school Dromedaris

BEUNINGEN – Op korte termijn worden er geen concrete verkeersmaatregelen genomen op de Wolfsbossingel bij basisschool de Dromedaris in Beuningen. Dat blijkt maandag uit antwoorden van het college van B&W op raadsvragen van de partij BN&M.

Wel is de verkeersdeskundige van de gemeente bereid om met betrokkenen te overleggen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn, om de verkeerssituatie bij de school veiliger te maken.

Fractievoorzitter Pascal Cobussen van BN&M zegt dat zijn partij diverse signalen heeft ontvangen over de problematische parkeersituatie bij de school. Ouders en omwonenden vrezen dat het een kwestie van tijd is, voordat er ongelukken gebeuren.

Geen éénzijdig parkeerverbod

BN&M had voorgesteld om aan één kant van de Wolfsbossingel bij de school een parkeerverbod in te stellen. Een dergelijke maatregel moet volgens het college eerst goed worden onderzocht, want het kan tot gevolg hebben dat het verkeer aan die kant juist harder gaat rijden. Daarmee zou dan juist weer een onveilige situatie worden gecreëerd.

Het college staat ook gereserveerd tegenover het voorstel van B&NM om boa’s in te zetten. Volgens de wijkcoördinator van de gemeente is het aantal meldingen van problemen op de Wolfsbossingel de laatste jaren juist afgenomen. Overigens zegt het college wel een vinger aan de pols te houden en indien nodig een boa (gemeentelijke toezichthouder) te zullen inschakelen.  

Groot aantal maatregelen

In de antwoorden op de raadsvragen van Cobussen somt het college een groot aantal maatregelen op die de laatste acht jaar bij de basisschool zijn genomen.

Zo zijn er markeringen en verkeersborden geplaatst, die laten zien dat de weggebruiker zich in een schoolzone bevindt. Ook geldt er een stopverbod tijdens schooltijden aan de straatzijde tegenover de school. Verder hebben gemeente en schoolbestuur acties gehouden om de ouders te wijzen op goed en veilig parkeergedrag.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}