Voorlopig geen nieuwbouw De Dromedaris in Beuningen

Voorlopig geen nieuwbouw De Dromedaris in Beuningen

BEUNINGEN – Het zal waarschijnlijk nog minstens een paar jaar duren voordat er eventueel nieuwbouw komt voor basisschool De Dromedaris in Beuningen. In het woensdag gepresenteerde Integraal Huisvestingsplan Onderwijs staat nieuwbouw ingepland voor de komende vijf jaar.

De vorige wethouder van onderwijs, Hans Driessen (D66), vond nieuwbouw voor de Dromedaris dringend noodzakelijk. Als D66-wethouder wilde Driessen zijn ambtstermijn graag afsluiten met een succes op onderwijsgebied.

Alomvattend plan basisscholen

Dat werd hem echter niet gegund, want de gemeenteraad wilde dat er eerst een alomvattend plan zou worden opgesteld voor de nabije toekomst en de middellange termijn voor alle basisscholen. Dan pas zou men een goed overzicht hebben van alle prioriteiten op onderwijsgebied. En dan pas wilde men eventueel akkoord gaan met nieuwbouw voor de Dromedaris.

Bij de presentatie van het Huisvestingsplan werd duidelijk dat VVD-wethouder Henk Plaizier niet snel met een initiatief zal komen voor nieuwbouw van de Dromedaris. Hij wees er op dat dit natuurlijk ook een verantwoordelijkheid is van de gemeenteraad.

Te goedkoop gebouwd  

Het gemiddelde schoolgebouw in Beuningen gaat maximaal zo’n 40 jaar mee. Op het schoolpand van de Dromedaris was echter al na 24 jaar veel kritiek. Volgens Gerard van der Burgt van stichting Oeverwal (de koepelorganisatie van schoolbesturen), is de Dromedaris waarschijnlijk te snel en te goedkoop gebouwd. Over de staat van onderhoud van de andere scholen was Van der Burgt wel tevreden.

Alle investeringen komende 20 jaar

In het Huisvestingsplan staat een overzicht van alle investeringen die de komende 20 jaar nodig zijn voor schoolgebouwen in de gemeente. Voor de komende vijf jaar zijn er ook investeringen gepland voor de Vuurvlinder en Klavervier. Binnen tien jaar komt er een renovatie van de Triangel en tussen 10 en 20 jaar wordt er bijna 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in De Peppel.

Het bijzondere van het Huisvestingsplan is dat het niet alleen door de gemeente is opgesteld. De gemeente heeft hiervoor nadrukkelijk samenwerking gezocht met stichting Oeverwal, basisschool De Triangel, en de kinderopvang organisaties Beide Handjes en KION.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}