Voorziening Kindpakket in Beuningen nog altijd te weinig gebruikt

Voorziening Kindpakket in Beuningen nog altijd te weinig gebruikt

BEUNINGEN – Van de voorziening ‘Kindpakket’ wordt in Beuningen nog altijd veel te weinig gebruikgemaakt. Het Kindpakket is bedoeld voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Met veel moeite heeft Beuningen weten te bereiken dat het aantal Kindpakketten is gestegen van 80 naar 130. “Dat zijn er nog veel te weinig,” aldus wethouder Pim van Teffelen.

Van Teffelen denkt dat er in potentie 400 tot 500 kinderen in de gemeente in aanmerking kunnen komen voor een Kindpakket. Via het Kindpakket krijgen kinderen bijvoorbeeld een goede tweedehands computer, kunnen ze lid worden van een voetbalclub of wordt voor hen een fiets geregeld om naar school te gaan.

Weinig vraag naar respijtzorg

Tot verbazing van wethouder Pim van Teffelen is er in de gemeente Beuningen relatief weinig vraag naar de zogeheten respijtzorg. Dat is vervangende zorg voor iemand, waardoor diens mantelzorger een weekend of een paar dagen vrij kan nemen.

Volgens Van Teffelen is er in Nijmegen juist wel veel vraag naar respijtzorg. “De redenen weten we niet. Diverse zorginstellingen bij ons in de gemeente hebben voorzieningen op dit punt, maar daar wordt onvoldoende gebruik van gemaakt,” zo zei hij woensdag.

Veel behoefte aan opvang dementerenden

De zorginstelling 'Dagelijks Leven' gaat in Beuningen twintig wooneenheden bouwen voor de opvang van dementerenden.  Belangstellenden kunnen zich daarvoor al melden bij Dagelijks Leven. Voor een soortgelijke voorziening van Dagelijks Leven in Nijmegen bestaat al een wachtlijst, aldus Van Teffelen.

Volgens de wethouder is er veel vraag naar zo’n kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Het gaat in Beuningen om twintig wooneenheden met 24-uurs zorg. Deze woonruimten worden gebouwd aan de Zanddonk, waar nu nog het voormalige schoolpand van De Triangel staat. Het schoolgebouw wordt gesloopt, waarna dit voorjaar wordt begonnen met de bouw. Eind dit jaar komen volgens planning de eerste bewoners.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}