Zeker meer dan 500 arbeidsmigranten op Groene Heuvels

BEUNINGEN – Op recreatiepark de Groene Heuvels bij Ewijk verblijven momenteel zeker meer dan 500 arbeidsmigranten. Dat zegt een woordvoerster van de gemeente Beuningen naar aanleiding van de grote controleactie die de gemeente, politie en belastingdienst dinsdag hebben uitgevoerd.

Het speciale interventieteam heeft volgens de woordvoerster persoonlijk gesproken met meer dan 500 arbeidsmigranten. Toch zijn nog niet alle recreatiewoningen gecontroleerd, dus dat aantal kan nog wat verder oplopen. Een groot deel van de arbeidsmigranten komt uit Polen, maar er zijn ook nog andere nationaliteiten aanwezig.

Geregeld controles op Groene Heuvels

De gemeente meldt dat alle bewoners die het park gebruiken op een manier die in strijd is met het bestemmingsplan, een bericht van de gemeente zullen ontvangen over wat dit voor hen betekent.

De woordvoerster van de gemeente benadrukt dat de actie van dinsdag niet eenmalig is bedoeld. “We gaan geregeld controles en mogelijk handhavingsacties uitvoeren, want één actie betekent natuurlijk niet dat het terrein direct weer een recreatiepark is. Dat is een langdurig proces,” zo zegt de woordvoerster.

Gemeente houdt vast aan recreatieve bestemming

Voor de gemeente is het een absolute zekerheid dat men blijft vasthouden aan een recreatieve bestemming voor de Groene Heuvels. Over alle benodigde maatregelen gaat het college van B&W binnenkort overleggen met de Beuningse gemeenteraad.

Ook met alle andere betrokken partijen gaat het college rond de tafel zitten. Zo wil het college in ieder geval nog een keer in gesprek met een uitzendbureau dat veel arbeidsmigranten onderbrengt in de vakantiehuisjes.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}