Zienswijzen huisjeseigenaren Groene Heuvels tevergeefs ingediend

Zienswijzen huisjeseigenaren Groene Heuvels tevergeefs ingediend

EWIJK – De gemeente Beuningen heeft 127 zienswijzen ontvangen van huisjeseigenaren op recreatiepark De Groene Heuvels bij Ewijk. Zij waren door de gemeente aangeschreven dat hun huisje wordt gebruikt in strijd met het bestemmingsplan.

De gemeente heeft inmiddels de eerste 45 zienswijzen afgehandeld en álle 45 zijn negatief beoordeeld.

Vrijwel alle overtredingen tegen het bestemmingsplan hebben betrekking op permanente bewoning van de huisjes en huisvesting bieden aan buitenlandse arbeidskrachten. De andere ruim tachtig zienswijzen worden vanaf de tweede helft van september door de gemeente afgehandeld.

Permanente bewoning aangepakt

De verwerking van de zienswijzen (bezwaarschriften) kost de gemeente veel mankracht, want elke zienswijze wordt individueel bekeken en beantwoord. Volgens burgemeester Daphne Bergman wordt Beuningen daarin ondersteund door medewerkers van het Ariadneproject van de provincie.

Het Ariadneproject is bedoeld om verloedering van recreatieparken tegen te gaan. Ze hebben volgens Bergman veel ervaring opgedaan met het bestrijden van permanente bewoning in vakantieparken op de Veluwe.    

Gemeente wil vitaal vakantiepark

De 45 huisjeseigenaren hebben nu zes maanden de tijd om de overtreding tegen het bestemmingsplan in orde te maken. De burgemeester wijst er op dat ze begin dit jaar al wisten wat er stond te gebeuren. “Iedereen weet maar al te goed dat je in zo’n vakantiehuisje niet permanent mag wonen,” zegt burgemeester Bergman.

Als een huisjeseigenaar geen actie onderneemt, gaat de gemeente boetes opleggen die kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Een aantal eigenaren heeft een advocaat ingeschakeld, en sommigen hebben al aangekondigd te gaan procederen tot het eind toe.

De gemeente wil uiteindelijk dat de Groene Heuvels weer een vitaal vakantiepark wordt. Op het park staan ruim 200 vakantiehuisjes.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}