Avondklok is een zware maatregel volgens Hubert Bruls

Avondklok is een zware maatregel volgens Hubert Bruls

REGIO – Hij zei het al eerder, maar hij herhaalt het nog maar eens: burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen - die ook voorzitter is van het Veiligheidsberaad - is géén voorstander van een avondklok in Nederland. "We hebben geen principiële bezwaren, maar vinden dat er een overtuigend antwoord moet komen op de vraag of een avondklok helpt om de verspreiding van het virus te dempen", merkt Bruls op in een reactie op de persconferentie.

Premier Mark Rutte zei dinsdagavond dat het kabinet het Outbreak Management Team (OMT) om een spoedadvies gaat vragen over het instellen van een avondklok. Eerder stelden onder meer België, Duitsland en Spanje al een avondklok in.

"De voorzitters zijn overtuigd van de ernst van de situatie", zegt Bruls. "Met name de risico's van de zogeheten Britse variant baren ons grote zorgen. Maar dat is op zich nog geen voldoende reden om een zware maatregel als een avondklok of een vergelijkbare maatregel in te voeren bovenop de toch al stevige lockdownmaatregelen die Nederland kent."

Artikel van mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}