Burgemeester Slinkman en verenigingen Berg en Dal in conclaaf over carnaval en corona

Burgemeester Slinkman en verenigingen Berg en Dal in conclaaf over carnaval en corona

BERG EN DAL – Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal roept de carnavalsverenigingen in zijn gemeente bijeen. Zij gaan op korte termijn in gesprek om de mogelijkheden van carnavalsvieringen in coronatijd te bespreken.

Burgemeester Slinkman: 'Carnaval hoort echt bij Berg en Dal. Een jaar helemaal overslaan zou voor velen erg jammer zijn.' Onderwerp van gesprek wordt ook of de verenigingen dit jaar een nieuwe prins(es) presenteren, als er geen volledig carnavalsprogramma komt.

Positieve insteek

Binnen de grenzen van wat veilig en verantwoord lijkt wil de burgemeester het gesprek met de verenigingen daarom positief insteken, en vooral verkennen wat wèl mogelijk is. Uit eerste gesprekken van de burgemeester en ambtenaren met het SOK (Samenwerkend Orgaan Karnaval Groesbeek) en Helaho (Het Laag en Hoog) blijkt dat ook daar al druk wordt nagedacht.

Optochten

De traditionele optochten kunnen met wat aanpassingen waarschijnlijk wel doorgaan, nu besmetting in de buitenlucht zeldzaam blijkt. De gemeente meldt woensdag dat de wagenbouwers zo langzamerhand willen beginnen met het ontwerpen en opbouwen van de wagens, zodat het ook tijd wordt om meer duidelijkheid te verschaffen.

Slinkman ziet het liefst dat alle verenigingen één lijn afspreken, want dat geeft alle inwoners optimaal duidelijkheid.

Zalen en feesttenten

Zolang er geen vaccin is en de anderhalvemeterregel geldt, is het samenkomen in zalen en feesttenten niet mogelijk. De gemeente heeft de gebruikelijke sleuteloverdracht in het gemeentehuis al geannuleerd. Bij de schutterijen zijn dit jaar geen nieuwe koningsparen aangetreden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}