Coronakapsels vanaf 1 maart verleden tijd

Coronakapsels vanaf 1 maart verleden tijd

REGIO – De kappers mogen weer open, maar dan in Duitsland. Vanaf 1 maart mogen de kappers hun klanten ontvangen en kan begonnen worden met het bijwerken van achterstallig onderhoud opgelopen door de lockdown. In Nederland staat op dit moment de einddatum van de lockdown op 2 maart en wellicht mogen de Nederlandse kappers dus een dag later ook open.

Wat er gebeurt na 2 maart is in Nederland nog onzeker. Dat in Duitsland deze keuze wordt gemaakt is te verklaren aan de hand van het aantal besmettingen. In Duitsland ligt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen week rond de 70 en in de deelstaat Noordrhein-Westfalen is dat zelfs nog lager met 59 besmettingen per 100.000 inwoners. In Nederland ligt dit getal bijna drie keer zo hoog op 164 besmettingen per 100.000 inwoners in de week van 27 januari t/m 2 februari.

Verdere maatregelen

Naast de kappers mogen ook voetverzorgingssalons open. Nagelstudio's, tatoeëerders en schoonheidssalons blijven wel dicht. De lockdown in Duitsland blijft verder ongewijzigd, maar is verder verlengt tot 7 maart, waar eerst nog aan 14 maart werd gedacht. Net zoals in Nederland blijft ook de amateursport dus voorlopig nog stilliggen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de omroepen Antenne Niederrhein en REGIO8.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}