Covid-19-dashboard geeft inzicht in besmettingscijfers in grensregio’s

Covid-19-dashboard geeft inzicht in besmettingscijfers in grensregio’s

REGIO – Grenspost Düsseldorf heeft deze week een Covid-19-dashboard gelanceerd. Het dashboard geeft onder meer inzicht in de besmettingscijfers in de gemeenten die aan Duitsland grenzen. Duitsland merkte Nederland onlangs nog aan als risicogebied door het hoge aantal besmettingscijfers.

Doordat Duitsland Nederland als ‘hoogincidentgebied’ heeft aangemerkt, gelden er strenge inreisbeperkingen voor mensen die van Nederland naar Duitsland reizen. Duitsland bestempelt een land als 'hoogincidentgebied' wanneer 200 op de 100.000 mensen de afgelopen 7 dagen besmet zijn geraakt.

Met het nieuwe dashboard zie je in één oogopslag hoe het zit met de besmettingscijfers in het grensgebied. Het dashboard laat zien hoeveel besmettingen er per 7 dagen per 100.000 inwoners zijn. Dit geldt zowel voor de Nederlandse als voor de Duitse gemeenten.

Onder de naam Grenspost Düsseldorf zetten vertegenwoordigers van onder meer de provincies Gelderland, Limburg en Overijssel zich in voor het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland. Het dashboard gebruikt openbare data van het RIVM, het Duitse Robert Koch-Institut en de John Hopkins University.

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}