Koninklijke Onderscheiding voor Millings raadslid Theo van der Velden

Koninklijke Onderscheiding voor Millings raadslid Theo van der Velden

MILLINGEN AAN DE RIJN – Theo van der Velden uit Millingen aan de Rijn heeft vrijdag een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn raadslidmaatschap, eerst in Millingen, later in fusiegemeente Berg en Dal. Van der Velden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Theo van der Velden nam in de digitale raadsvergadering van 14 mei afscheid als raadslid. Voor vertrekkende raadsleden die 12 jaar of langer lid zijn geweest van de gemeenteraad mag een lintje aangevraagd worden. Theo is al sinds 2002 raadslid voor Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS). Tot 2015 in de gemeente Millingen aan de Rijn, daarna in de fusiegemeente Berg en Dal.

Uitreiking op 1,5 meter

De onderscheiding werd, samen met een gedenkpenning, vrijdagochtend bij Theo thuis officieel uitgereikt door burgemeester Mark Slinkman. De uitreiking was anders dan normaal, omdat vanwege de coronamaatregelen bij de uitreiking de 1,5 meter-regel in acht werd genomen. De vrouw van Theo van der Velden mocht de onderscheiding vervolgens opspelden.

Arnold Driessen nieuw raadslid

Arnold Driessen werd donderdag tijdens de raadsvergadering benoemd tot raadslid van de gemeente Berg en Dal. Hij volgt Van der Velden op, die nog wel politiek actief blijft als lid van de carrousel.

Een carrouselvergadering is een vergadering die bestaat uit twee gelijktijdig gehouden vergaderingen. Een carrousellid is een vertegenwoordiger van een fractie, geen raadslid zijnde, die deelneemt aan de carrousel en als zodanig is benoemd door de raad.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}