Lockdown wordt hoogstwaarschijnlijk verlengd tot 9 februari

Lockdown wordt hoogstwaarschijnlijk verlengd tot 9 februari

REGIO – De lockdown, vanwege de coronamaatregelen, wordt met drie weken verlengd. En voor bepaalde sectoren wordt het financiële steunpakket uitgebreid. Volgens Haagse bronnen is dat de uitkomst van beraad op het Catshuis. Daar overlegden de meest betrokken bewindslieden weer met hun vaste adviseurs, onder wie Jaap van Dissel, directeur infectieziektenbestrijding bij het RIVM.

Waarschijnlijk komen er geen versoepelingen. Eventuele aanscherpingen, bijvoorbeeld in de groepsgrootte, zijn nog wel mogelijk.

Half december maakte het kabinet bekend dat scholen en niet-essentiële winkels dicht zouden gaan. De scholen werden gesloten tot 18 januari, de winkels tot 20 januari. Omdat de besmettingscijfers nog steeds hoog zijn, hebben verschillende deskundigen gepleit voor verlenging van die maatregelen en hun adviezen lijken dus te worden opgevolgd.

Leden van het kabinet wilden de afgelopen week niet te veel vooruitlopen op wat er gaat gebeuren, maar lieten zich al niet optimistisch uit over eventuele versoepelingen. Dat schrijft de NOS, zondag.

Voorkomen dat bedrijven alsnog omvallen

De uitbreiding van het steunpakket is bedoeld om bedrijven tegemoet te komen die door de verlenging van de lockdown nog meer schade oplopen. Met extra steun moet worden voorkomen dat veel bedrijven alsnog omvallen.

De komende dagen zijn er nog meer overleggen en kunnen er nog kleine aanpassingen komen. Dinsdag worden knopen doorgehakt en die avond is er dan weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid.

Artikel via mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}