Los in Lockdown, deel 1: "Jaag je dromen na"

Los in Lockdown, deel 1:  "Jaag je dromen na"

DRUTEN – Ondernemers die met hun bedrijf zijn begonnen tijdens de coronacrisis hebben geen recht op financiële steunmaatregelen van de overheid. Toch zijn er jonge ondernemers die zich niet lieten afschrikken. In de serie ‘Los in Lockdown’ vertellen ze erover.

Aflevering 1: Renske Bardoel, eigenaar van schoenmakerij Barrs in Druten.

“Zélf iets hebben. Een eigen bedrijf. Dat is toch fantastisch mooi?” Renske Bardoel straalt terwijl ze het zegt. Ze werkte 4,5 jaar met veel plezier als orthopedisch schoenmaker, maar uiteindelijk lonkte toch vooral die eigen zaak. Op 12 januari begon ze.

Tekst gaat verder onder de video:

Een meevaller daarbij was dat winkels die reparaties uitvoeren open mochten blijven. Ze kon dus aan de slag, en de zaak loopt goed. Toch zorgen de coronamaatregelen voor lastige situaties: “Als je de schoen zou komen brengen, en ik zou die voor je in-veteren, dan mag het; maar als je die veter los komt kopen, mag het eigenlijk niet.”

Zelf besmet

Ook blijft de huidige situatie voor éénpitter Renske een beetje eng. Ze is vooral bang dat ze zelf corona krijgt. “Ik ben een éénmanszaak, dus als ik uitval, valt de hele schoenmakerij uit.” Zelf raakte ze in december al besmet, nog voordat ze startte met haar winkel. “Maar we weten allemaal: je kunt het twee keer krijgen, dus ik ben extra voorzichtig.”

Renske hoeft niet lang na te denken over haar advies aan anderen die overwegen een eigen zaak te starten: “Gewoon dóen. Volg je dromen na. Het is het allemaal waard!”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}