Los in Lockdown, deel 2: “Ga heel veel netwerken”

Los in Lockdown, deel 2: “Ga heel veel netwerken”

NIJMEGEN – Ondernemers die met hun bedrijf zijn begonnen tijdens de coronacrisis hebben geen recht op financiële steunmaatregelen van de overheid. Toch zijn er jonge ondernemers die zich niet lieten afschrikken. In de serie ‘Los in Lockdown’ vertellen ze erover.

Aflevering 2: Hannah El Fassi, eigenaar van content marketing bureau Elevel

Voor veel bedrijven is het een loodzware tijd, waarin ze nog scherper dan anders naar de kosten moeten kijken. Snijden in het marketing budget is dan vaak een relatief makkelijke manier om te besparen. Dan doen ze echter niet allemaal, zo merkt Hannah El Fassi: “Gelukkig zijn er ook bedrijven die wél durven te investeren in marketing.” Volgens haar is dat ook verstandig, júist nu: “Zodat je nog in beeld bent bij je doelgroep op het moment dat de coronamaatregelen weer weg zijn.”

Tekst gaat verder onder de video:

Face-to-face

Hannah begon met haar bedrijf in het pand van StartUp Nijmegen, pal naast het station. Daar kan ze ook grote ruimtes reserveren voor gesprekken met klanten. Dat is handig, aangezien we nog steeds fysieke afstand van elkaar moeten bewaren. “Sommige bedrijven willen liever op afstand afspreken, maar veel bedrijven vinden face-to-face toch fijner.”

Onderpand

Een grote bank bleek niet bereid een lening te verstrekken voor haar onderneming, omdat een onderpand ontbrak, zoals een huis of auto. “Dat heb ik niet, als jonge startende ondernemer,” vertelt Hannah. Gelukkig vond ze een kleinere kredietverstrekker die wél wilde helpen.

In november kon ze officieel de deuren van haar bedrijf openen. Hannah vat haar werkwijze samen: “Door in de huid te kruipen van de doelgroep, weten we precies hoe we een merk onder de aandacht kunnen brengen.”

Voor andere startende ondernemers heeft Hannah nog een advies: “Ga heel veel netwerken. Ik wist al wel dat het belangrijk is, maar heb het toch nog onderschat.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}