Los in Lockdown, deel 4: "Blijf eigenwijs"

Los in Lockdown, deel 4: "Blijf eigenwijs"

Bedrijven die zijn begonnen tijdens de coronacrisis hebben geen recht op financiële steunmaatregelen van de overheid. Toch zijn er jonge ondernemers die zich niet lieten afschrikken. In de serie ‘Los in Lockdown’ vertellen ze erover.

Aflevering 4: Maarten Driessen en Floyd Schoenaker, eigenaars van Eetbar Bloom

“Je voelt je als een klein kind dat iets wil, wat niet mag. Wachten, wachten, wachten, totdat je eindelijk open kan.” Floyd Schoenaker verlangt naar de eerste gasten in het pand. Bloom, aan de Nijmeegse Lange Hezelstraat, is er al maanden, maar tot nu toe wordt alleen vanuit de openslaande deuren verkocht. Floyd verzucht: “Het gekke is: we weten nog niet eens hoe het is als mensen echt hier komen lunchen, borrelen of dineren.”

Tekst gaat verder onder de video:

Een horecazaak starten in coronatijd; sommigen zouden je voor gek verklaren. Toch besloten Floyd en zijn compagnon Maarten Driessen het erop te wagen. Ze liepen langs het pand aan de Lange Hezelstraat, toen Maarten zei: “Floyd, als we dit niet doen, krijgen we zoveel spijt. Het is zo’n mooie locatie.”

Hulp

De twee hadden dan ook gelukkig al een basis: samen runnen ze ook eetbar Mikmak aan het Kelfkensbos. Met die zaak hadden ze een “een stabiel coronajaar” achter de rug, aldus Maarten. “De takeaway stond als een huis.” Bovendien hadden de brouwer en groothandel waar ze al mee werkten er vertrouwen in. Maarten: “Die weten dat we een betrouwbare partij zijn, en zeiden dus: hier willen we jullie mee helpen."

Ook kregen ze hulp bij het klussen, vooral van de vader van Floyd en een vriend van hem. “Zonder dat was het ook niet gelukt.” En nu is het dus wachten op het moment dat klanten via de openslaande deuren hun zaak van binnen kunnen komen bekijken.

De twee belichten ieder een ander aspect, als ze gevraagd wordt naar tips voor andere startende ondernemers. Floyd ziet ook in deze tijd kansen, maar benadrukt toch vooral: “Heb geduld.” Maarten heeft een andere tip: “Als je iets begint, betekent dat dat je eigenwijs bent. Blíjf eigenwijs. Laat je niks wijsmaken. Als jij denk: ‘dit is het,’ hou dan vol.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}