Los in Lockdown, Deel 5: ‘’Gewoon gaan! Er is nooit een ideaal moment”

Los in Lockdown, Deel 5: ‘’Gewoon gaan! Er is nooit een ideaal moment”

NIJMEGEN – Bedrijven die zijn begonnen tijdens de coronacrisis hebben geen recht op financiële steunmaatregelen van de overheid. Toch zijn er jonge ondernemers die zich niet lieten afschrikken. In de serie ‘Los in Lockdown’ vertellen ze erover.

Aflevering 5: Tycho Jacobs, eigenaar Harbor Gym

Tycho Jacobs begon vier jaar geleden met zijn eerste eigen sportschool. De coronacrisis weerhoudt hem er niet van om de volgende stap te maken. Binnenkort opent hij namelijk zijn tweede sportschool in het centrum van Nijmegen.

Tekst gaat verder onder video:

De uitbreiding van Harbor Gym heeft twee redenen: de eerste locatie had de maximale bezetting bereikt wat betrefft het aantal klanten, ém Tycho wilde zich op een nieuwe doelgroep richten: "Door middel van privé groepslessen, waar mensen met zijn vieren kunnen komen sporten om de kosten van een trainer te delen maar wel in dezelfde privacy te kunnen blijven sporten”.

Individuele begeleiding

De drive voor Tycho om zijn eigen sportschool te beginnen komt door zijn eigen ervaring met werken in een sportschool: “Die sportscholen zijn gefocust op de onderkant van de markt, heel veel massa, en ik vond het veel leuker om de individuele begeleiding op te pakken.” Er lagen al langer plannen om een tweede locatie te openen en de coronacrisis heeft hem er niet van weerhouden om dit plan door te zetten.

Financiering

Voor de financiering van het tweede pand heeft hij bij de bank aangeklopt: “Als ik de financiering had aangevraagd zonder dat ik dit had laten zien wat we hier gedaan hebben, dat hadden we het denk ik niet gekregen. Ik denk niet dat je het op de blauwe ogen van iemand gaat lenen. De bank had geloof in ons concept omdat we iets vernieuwends willen aanbieden. En daarom hebben ze ons ook de kans gegeven.”

Voor twijfelende jonge ondernemers heeft Tycho een duidelijke tip: ”Laat je niet leiden door de tijd, gewoon gaan. Je kunt wel wachten maar er is nooit een ideaal moment.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}