NEC toch live te zien op het open net

NEC toch live te zien op het open net

NIJMEGEN – De derde periode in de ‘Keuken kampioen divisie’ is toch live te zien ESPN. Het was nog de vraag of alle wedstrijden van het tweede niveau van Nederland uitgezonden zouden worden, op het open net. Op gezamenlijk initiatief van hoofdsponsor Keuken Kampioen, de clubs en ESPN is besloten alle wedstrijden uit te zenden.

Corona en de eerste divisie

Doordat supporters niet het stadion in konden door de corona crisis, is er besloten door destijds FOX (nu EPSN) om alle wedstrijden zo in te plannen dat ook supporters zonder FOX/ESPN abonnement de wedstrijden kunnen volgen. Aangezien er tijdens de derde periode geen toeschouwers mogen komen in stadions, worden de wedstrijden live uitgezonden

In het plan van aanpak van afgelopen zomer is het uitgangspunt altijd geweest dat er vanaf januari deels publiek zou worden toegelaten. Aangezien dit nu niet het geval is, moeten de supporters nog steeds thuis hun voetbalclub bewonderen. ESPN wilde eigenlijk stoppen met het uitzenden van alle wedstrijden op het open kanaal. Dat zou worden teruggebracht naar vier wedstrijden per weekend. Daarop kwam veel kritiek, en nu laat ESPN weten dat de beslissing is teruggedraaid: “Mede door de ondersteuning van Supporterscollectief Nederland, ESPN, KNVB, Keuken Kampioen én de flexibiliteit van politie en gemeenten is het mogelijk om - in navolging van de eerste twee periodes - óók de derde periode volledig live in beeld te brengen.”

Speelschema

De wedstrijden worden aankomende periode zoveel mogelijk verspreid om ze allemaal live te kunnen uitzenden. Net als in de voorgaande periodes, wordt er gespeeld op verschillende dagen en tijden. Het definitieve speelschema wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Waarschijnlijk verandert er dan ook iets aan het programma van NEC. Vooralsnog staat de eerstvolgende wedstrijd aanstaande zondag geprogrammeerd, om 12.15u in eigen huis tegen Cambuur Leeuwarden. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}