Nijmeegse Kunstnacht verplaatst naar september 2021

Nijmeegse Kunstnacht verplaatst naar september 2021

NIJMEGEN – De tiende editie van de Nijmeegse Kunstnacht gaat dit jaar niet door. De coronamaatregelen dwarsbomen de voorbereidingen van het festival, dat zou plaatsvinden op 19 september. Omdat de Kunstnacht elk jaar in september de opening van het nieuwe culturele seizoen viert, is besloten om deze culturele ontdekkingstocht te verplaatsen naar zaterdag 18 september 2021.

De Nijmeegse Kunstnacht biedt jaarlijks een afwisselend programma van allerlei kunstdisciplines, op circa 20 locaties in het stadscentrum van Nijmegen en op het Honigcomplex in West. Ruim 50 culturele partijen dragen hieraan bij. Samen ontwikkelen zij hun kunstproducties, die vaak al vóór de zomermaanden tot stand komen. In de huidige anderhalvemetersamenleving bleek dit niet haalbaar: locaties konden niet worden bezichtigd en repetities konden niet plaatsvinden.

Jubileumeditie

Dit jaar zou de tiende editie van de Kunstnacht plaatsvinden. Stichting Kunstvat, die het festival organiseert, wil geen genoegen nemen met een afgeslankte versie van het festival. In 2021 wordt groots uitgepakt met een speciale jubileumeditie, om de kunst in de stad weer volop te vieren. Stichting Kunstvat laat aankomende 19 september niet helemaal onopgemerkt voorbijgaan: met een kleinschalige actie wordt kunstminnend Nijmegen getrakteerd op een bijzondere kunstbeleving.

Foto: Nijmeegse Kunstnacht

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}