NS-nachtnet Nijmegen-Arnhem-Utrecht gaat weer rijden

NS-nachtnet Nijmegen-Arnhem-Utrecht gaat weer rijden

NIJMEGEN – De Nederlandse Spoorwegen laten weer nachttreinen rijden tussen Nijmegen en Utrecht. NS voegt vanaf 29 juni weer het nachtnet en de laatste ontbrekende treinen toe aan de dienstregeling, die daarmee weer hetzelfde is als voor het begin van de coronacrisis.

Sinds 2 juni rijdt NS grotendeels de reguliere dienstregeling. Op 29 juni wordt die verder uitgebreid. Naast het nachtnet gaan ook de extra spitstreinen en extra dagtreinen weer rijden.

Noodzakelijk reizen

Door de coronamaatregelen blijft de trein voorlopig voor reizigers die noodzakelijk moeten reizen. Alleen de stoelen aan de raamzijde van de trein blijven beschikbaar. Die zijn met een groene sticker aangeduid. Daarmee is in een trein ongeveer 50 procent van de stoelen beschikbaar. Daarnaast is het dragen van een mondkapje in de trein sinds 1 juni verplicht, net als in het overige OV.

Conducteur komt vaker langs

NS meldt dat de conducteur vaker zijn ronde doet in de trein. Reizigers moeten het mondkapje tijdig voor het instappen opzetten.

Op de stations zijn stickers, pictogrammen en afstandslijnen aangebracht om die onder de aandacht te brengen. Op stations zijn ook steeds meer winkels open, waar eveneens hulpmiddelen zijn ingezet om voldoende afstand te houden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}