Online leesclubs Bibliotheek Gelderland Zuid voor jong en oud

Online leesclubs Bibliotheek Gelderland Zuid voor jong en oud

REGIO NIJMEGEN – Leesclubs op internet moeten de leescultuur in onze regio blijven versterken, nu er geen fysieke activiteiten rond literatuur worden georganiseerd. Bibliotheek Gelderland Zuid begint eind juni met vijf online leesclubs.

Er zijn niet alleen leesclubs voor volwassenen, maar ook voor kinderen en jongeren. Deelnemers krijgen een exemplaar van het gekozen boek thuisgestuurd en gaan in gesprek met de schrijver, zoals Thomas Olde Heuvelt of Thijs Goverde. Leesliefhebbers kunnen zich tot 1 juni gratis inschrijven.

Vijf online leesclubs

Leesclubs kunnen in deze coronatijd niet fysiek bij elkaar komen om hun leeservaringen te delen. Daarom komen er deze zomer vijf online leesclubs: twee leesclubs zijn gericht op jeugd, met jeugdauteurs Thijs Goverde en Tineke Honingh.

De jonge schrijver Rima Orie gaat over haar boek ‘De Zwendelprins’ in gesprek met jongeren, terwijl volwassen lezers met Hanneke Hendrix in gesprek kunnen over haar roman Aswoensdag. Thomas Olde Heuvelt, auteur van de huiveringwekkende thriller Echo (en ook HEX), gaat in op de beleving van het boek.

Online omgeving Jitsi

Per leesclub van Bibliotheek Gelderland Zuid kunnen maximaal twintig deelnemers meedoen. Zij gaan in gesprek met de auteur onder leiding van een gespreksleider. Hiervoor wordt de online omgeving Jitsi gebruikt. Online inschrijven kan via obgz.nl/onlineleesclubs. Hier kun je je tot 1 juni inschrijven voor de online leesclub naar keuze.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}