Ronald loopt nog maanden met het grootste geheim van Nijmegen rond

Ronald loopt nog maanden met het grootste geheim van Nijmegen rond

NIJMEGEN – Het is misschien wel het grootste geheim in het Gelderse carnavalsland dit jaar. Wie is toch de nieuwe prins van Nijmegen? In tegenstelling tot veel andere verenigingen koos Nijmegen voor dit coronajaar toch een nieuwe prins van Knotsenburg, niet wetende dat het zolang geheim moest blijven.

Al in het voorjaar 2020 werd de nieuwe prins gekozen. Volgens protocolchef Ronald Rutten gebeurt dit in Nijmegen altijd op tijd. Daarom besloten ze ondanks corona toch aan de slag te gaan voor het nieuwe carnavalsjaar.

Prinsenkabinet

"Er was toen nog heel veel onzekerheid over wat wel en niet kon. Je hebt gewoon ook heel veel tijd nodig voor de voorbereidingen voor het volgende jaar. Maar we hebben wel altijd in ons achterhoofd gehouden dat het wel eens verplaatst kon worden", aldus Rutten.
Als protocolchef moet Ronald ervoor zorgen dat het prinsenkabinet goed voorbereid is. Gelukkig heeft hij zelf ervaring als prins en dus weet hij wat er nodig is om de prins te begeleiden.

Wij-gevoel

"Ik geef hem mee dat je het alleen redt als je een hecht team om je heen hebt. Het gaat om het wij-gevoel en als dat goed zit dan kan er weinig mis gaan. De prins heeft het echt zwaar op dit moment. Hij maakt zich zorgen of het allemaal nog wel gaat herleven volgend jaar. Gelukkig hoor ik ook genoeg positieve geluiden en zijn er genoeg mensen nu al bezig om er volgend seizoen een mooi feest van te maken," zegt een optimistische Ronald Rutten.

Artikel van mediapartner Omroep Gelderland

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}