Scholieren zitten in volle bussen, Breng grijpt in

Scholieren zitten in volle bussen, Breng grijpt in

DRUTEN – De scholen zijn weer begonnen, en dat leidt tot drukte in het openbaar vervoer. Met name de bussen tussen Druten en Nijmegen zitten in de spitsuren vol met middelbare scholieren. Zo vol, dat afstand houden niet mogelijk is.

Ronald Thoonen, raadslid voor Dorplijst Puiflijk-Druten-Zuid, kreeg veel verontruste ouders aan de telefoon. Ouders maken zich zorgen omdat hun kinderen weliswaar een mondkapje dragen, maar toch dicht op elkaar moeten staan. Thoonen stelt daarom vragen aan de verantwoordelijk wethouder.

Meer bussen

Vervoerder Breng is op de hoogte van de problemen, en paste de dienstregeling al een beetje aan. Er rijden nog altijd twee bussen per uur op lijn 12 en 89, maar in de spitsuren (rond 7.30, 8.30, 14.30 en 15.30 uur) rijden er extra bussen. Daarover heeft Breng ook contact met het Dominicus College, dat eerder aan de bel trok bij de vervoerder, nadat die school ook verontrustende berichten hoorde.

Breng vraagt iedereen met klachten om zich te melden bij de klantenservice, zodat er eventueel opgeschaald kan worden. Ook buschauffeurs worden aangemoedigd om zogenaamde voertuig-vol-meldingen te doen bij volle bussen.

Zelf ook te maken met erg volle bussen? Laat het ook aan ons weten, via redactie@rn7.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}