Struinen door de bieb op zoek naar vakantieleesvoer

Struinen door de bieb op zoek naar vakantieleesvoer

REGIO – Vanwege de coronapandemie zagen veel mensen hun buitenlandse vakantie in het water vallen. Gelukkig kun je thuis ook allerlei avonturen beleven, menen medewerkers van Bibliotheek Gelderland Zuid. 'Duik in een boek en laat je via verhalen meevoeren naar andere landen en culturen. Gewoon vanuit je luie stoel of hangmat. In de bibliotheek is genoeg leesvoer te vinden om de hele zomer op avontuur te gaan.'

Sinds 1 juli kan iedereen in de vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid weer dwalen tussen de boekenkasten, surfen op internet of lezen aan de leestafels. Ook bezoekers die geen lid zijn van de bibliotheek zijn hier welkom. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM.

Leestips voor inspiratie

Voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie voor vakantieboeken, zijn er op de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid leestips te vinden. Voor volwassenen zijn die ingedeeld naar genre, voor jeugd op leeftijd. De leestips zijn te vinden op www.obgz.nl/leestips.

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Omroep Gelderland

Digitaal lezen in VakantieBieb

Tot en met 31 augustus is de VakantieBieb geopend. In deze gratis app zijn 74 e-books en luisterboeken te vinden, voor zowel volwassenen als jeugd. Van thrillers tot non-fictie, van romans tot bekroonde jeugdboeken. De app is beschikbaar voor iPhone en Android via de App Store en Play Store.

De actuele openingstijden van alle vestigingen zijn te vinden op www.obgz.nl/openingstijden.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}