Studentenvereniging wordt boodschappenservice: 'Wilden niet stil blijven zitten'

Studentenvereniging wordt boodschappenservice: 'Wilden niet stil blijven zitten'

NIJMEGEN – Studentenvereniging Ovum Novum uit Nijmegen heeft een platform opgezet waarin zij ouderen en hulpbehoevenden helpen met de boodschappen. Zo zullen zij de boodschappen in de supermarkt ophalen en op het gewenste adres weer afleveren. Op dit moment staat de teller van het platform op een tiental vrijwilligers, maar het aantal blijft groeien.

Bijdrage leveren

Rens Kattenbelt, één van de organisatoren en praeses, zegt over de studentenvereniging: “Normaal gesproken doen we alle werkzaamheden voor de vereniging met zes man, maar nu werken we allemaal vanuit huis.” Hij vertelt dat het virus een einde heeft gemaakt aan vele werkzaamheden voor de studentenvereniging en ze zich op iets anders wilden focussen. “Wij wilden niet stil blijven zitten”, vertelt Kattenbelt, “op sociale media zagen we mensen die zich inzetten voor anderen, maar helaas ook berichten van ouderen die opgelicht werden door mensen die boodschappen voor hen deden.” De organisator vertelt dat de vereniging hier de kans zag om hun steentje bij te dragen in de crisis.

“Door in onze studentenvereniging een platform te creëren voor hulp aan ouderen en hulpbehoevenden kunnen wij dat beetje garantie geven dat er correct met ze wordt omgegaan”, zegt Kattenbelt. De studentenvereniging wil de mensen vooral bereiken door brieven in lokale supermarkten op te hangen.

Persoonlijke vrijwilligers

“Binnen onze vereniging hebben wij op het moment een groep van dertig vrijwilligers die bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken. Deze groep is nog steeds groeiende”, vertelt Kattenbelt. De mensen die gebruik willen maken van de service kunnen contact opnemen met de vereniging en worden daarna gekoppeld aan een vrijwilliger die hen gaat helpen. Op deze manier wil de organisatie een connectie leggen tussen een persoonlijke vrijwilliger en een hulpbehoevende.

De boodschappen worden door de vrijwilliger zonder extra kosten gehaald en op het gewenste adres afgeleverd. Daarnaast kan de hulpbehoevende achteraf betalen.

Hygiëne

Over de hygiënevoorschriften zegt Rens het volgende: “Wij zullen ons aan het hygiëneprotocol houden van het RIVM. Er hoeft geen fysiek contact aan te pas te komen en betalingen kunnen naast contant geld ook via internetbankieren gedaan worden.”

Over de kwaliteit van de bezorgservice en hoe mensen met de vereniging in contact kunnen komen zegt Kattenbelt het volgende:

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}