Tweede Wereldoorlog in Gelderland in 50 foto’s in Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Tweede Wereldoorlog in Gelderland in 50 foto’s in Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

NIJMEGEN – In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, in de Mariënburgkapel, is van 29 juli tot en met 16 augustus de reizende expositie over de oorlogsgeschiedenis van Gelderland in 50 foto's te zien. In het kader van ’75 jaar vrijheid’ zijn in alle provincies oorlogsfoto's bijeengebracht. Particulieren hebben foto's ingezonden en er is onderzoek gedaan in nationale, provinciale en lokale archieven.

Het publiek heeft uit alle ingebrachte foto's vervolgens een landelijke keuze gemaakt: 'de tweede wereldoorlog in 100 foto's'. De Gelderse 50 foto's zijn verzameld in een eigen tentoonstelling, die eerst in Nijmegen zijn te zien.

Gruwelijkheden

De expositie in de Mariënburgkapel neemt je mee naar de gruwelijkheden die onze provincie troffen. Van het bombardement op Nijmegen tot de deportatie van Joden, binnenlandse strijdkrachten tot Duitse plunderingen. Niets blijft onbelicht in deze expositie met uniek nieuw ontdekt beeldmateriaal.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk. kijk voor actuele openingstijden op de website huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl.

Corona-risicogroep

Mensen die in de corona-risicogroep vallen en een bezoek willen brengen aan de expositie, kunnen contact opnemen via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl. Dan zal er in samenspraak een veilig en passend moment worden gezocht voor het bezoek. Het pand is rolstoeltoegankelijk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}