Woordvoerder Airport Weeze: "Sluiting basis Ryanair hoeft lijnvluchten niet te treffen"

Woordvoerder Airport Weeze: "Sluiting basis Ryanair hoeft lijnvluchten niet te treffen"

WEEZE – Als luchtvaartmaatschappij Ryanair haar basis op Airport Weeze gaat sluiten, betekent dit niet automatisch opheffing van de Ryanair-lijnvluchten op Weeze. Dat zegt luchthavenwoordvoerder Holger Terhorst tegen de Duitse omroep Antenne Niederrhein.

Hij haalt het voorbeeld van Eindhoven aan, waar Ryanair blijft vliegen, hoewel de prijsvechter zijn basis hier heeft gesloten. Voor Airport Weeze zijn vooral het aantal passagiers en het aantal vliegbestemmingen relevant, concludeert Terhorst.

Conflict loonoffers

De Ierse prijsvechter Ryanair wil zijn thuisbasis op vliegveld Weeze nog dit jaar sluiten. De mededeling komt middenin een conflict tussen de luchtvaartmaatschappij en de Duitse bonden over loonoffers bij piloten en cabinepersoneel. Het vliegveld en de prijsvechter hebben het moeilijk in deze coronacrisis.

Luchtvaartmaatschappij Ryanair trekt zich deels terug uit Duitsland. Na de zomer zal de Ierse prijsvechter waarschijnlijk niet meer vliegen vanaf Düsseldorf Weeze, Berlin Tegel en Frankfurt Hahn Airport. Weeze ligt net over de grens bij Nijmegen en is ook populair onder Nederlandse reizigers.

Lees ook:

CORENDON AIRLINES VLIEGT NU OOK VANAF AIRPORT WEEZE

'AIRPORT WEEZE KAN TEGENSLAG CORONA NOG BOLWERKEN'

ONDERZOEK: 'LUCHTHAVEN WEEZE WORDT WINSTGEVEND'

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}