13 Nieuwe gevallen van corona in Gelderland-Zuid

13 Nieuwe gevallen van corona in Gelderland-Zuid

NIJMEGEN – Het coronavirus breidt uit in Gelderland-Zuid. Sinds vrijdag zijn dertien nieuwe gevallen van coronabesmettingen bekend gemaakt. Dat meldt de GGD Gelderland-Zuid. In totaal zijn nu 49 gevallen van corona bekend in dit deel van het land.

Nadat vrijdag de eerste coronapatiënt in Druten bekend werd, zijn daar inmiddels vier nieuwe besmettingen bijgekomen. 

Stijging ook in andere gemeenten 

Behalve in Druten, nam ook in Beuningen, Berg en Dal en Nijmegen het aantal patiënten dat besmet is met het virus weer toe. In Berg en Dal zijn momenteel vijf gevallen bekend, in Beuningen gaat het om vier besmettingen. Nijmegen kent dertien besmettingen en in Wijchen zijn drie besmettingen van het coronavirus bekend. Dat brengt het totaal in het uitzendgebied van RN7 op dertig besmettingen. 

Veiligheidsregio-voorzitter Bruls: "Stop met hamsteren

Deze evenementen in de regio worden afgelast 
Wielerwedstrijd Olympia's tour afgelast

Sociale leven

Het soclale leven komt door de uitbraak van het virus in het gedrang. Veel evenementen zijn afgelast, waaronder de Stevensloop en de wedstrijden van NEC. Burgemeester Bruls van Nijmegen, die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, riep bewoners van de streek niet te hamsteren. De winkels hebben geen problemen met bevoorrading, aldus Bruls.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}