93 lege stoelen op Markt Druten symbool verkeersslachtoffers

93 lege stoelen op Markt Druten symbool verkeersslachtoffers

DRUTEN – Op de Markt in Druten staan donderdag 26 september 93 lege stoelen, als symbool voor alle verkeersslachtoffers die jaarlijks in Gelderland zijn te betreuren.

Donderdag is de ´Europese Dag zonder Verkeersdoden´ en de lege stoelen op de Markt staan er om de slachtoffers te herdenken. De onbemande stoelen staan op de Markt van 10.00 tot 17.00 uur, en zijn bedoeld om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de provincie.

Fietsinformatiedag senioren

Zo wil men de weggebruikers motiveren om zich veilig te gedragen in het verkeer. De 93 lege stoelen maken de verkeersdeelnemers bewust van het aantal verkeersdoden, dat jaarlijks te betreuren is in Gelderland.

De gemeente Druten benadrukt dat `we alleen samen het verkeer veiliger kunnen maken´. Druten doet dat onder meer door elk jaar een fietsinformatiedag voor senioren te organiseren.

Laat u niet afleiden tijdens het rijden

Wethouder Michel Lepoutre van Verkeer en Vervoer benadrukt dat de veiligheid in het verkeer voor een groot deel afhangt van het gedrag van de mensen. `Laat u niet afleiden tijdens het rijden, of dit nu op de fiets of de auto is,´ zegt Lepoutre.

In 2018 kwamen er in Oost-Nederland 142 personen om het leven in het verkeer. In Gelderland 93 en Overijssel 49. Het project ´Lege stoelen´ is een initiatief van ROV Oost-Nederland en wordt samen met de gemeenten georganiseerd.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}