Aannemer weerstaat politieke druk om mee te betalen aan ‘berg’

Aannemer weerstaat politieke druk om mee te betalen aan ‘berg’

DRUTEN – Van Wanrooij Projectontwikkeling blijft bij het standpunt staan dat zij volkomen correct hebben gehandeld wat betreft de ‘berg’ in de nieuwbouwwijk Tichellande in Druten. “Dat houdt ook in dat wij geen enkele verplichting hebben om financieel bij te dragen aan de aanpassingen aan de berg, die de politiek blijkbaar wil,” zegt directielid Frank Schoenmakers van Van Wanrooij dinsdag in een commentaar.

Vorige week werd een plan van het college van B&W om de berg af te graven voor een bedrag van 600.000 euro afgewezen door de gemeenteraad. Een meerderheid van de politieke partijen in de raad noemde dat veel te veel geld en was ook kwaad op de aannemer, die weigert om de helft van de zes ton mee te betalen.

Wethouder nog in gesprek met Van Wanrooij

De gemeenteraad ging wel akkoord met een plan om de berg aan te passen voor een bedrag van 200.000 euro. Een grote meerderheid van de partijen meent dat Van Wanrooij de helft van dat bedrag moet ophoesten.

Wethouder André Springveld zei in de gemeenteraad over een eventuele bijdrage nog in gesprek te zijn met Van Wanrooij. Wel gaf de wethouder aan dat de aannemer daartoe geen enkele juridische verplichting heeft. CDA-raadslid André van den Hurk verdedigde Van Wanrooij en benadrukte dat iedereen destijds op de hoogte was van de berg.  

Geen ‘berg’ maar terp

Schoenmakers spreekt van een terp in plaats van een berg en wijst er op dat die duidelijk staat vermeld in het bestemmingsplan. “Iedereen wist ervan. Het stond ook in een brief die naar alle bewoners is gegaan. De terp voldoet aan alle eisen en alle betrokkenen waren ermee akkoord,” zo stelt Schoenmakers.

"Vervolgens gingen bewoners vragen stellen en actievoeren richting politiek, maar daar staan wij als Van Wanrooij helemaal buiten," aldus het directielid van de aannemer.   

Frank Schoenmakers zit namens de directie van Van Wanrooij in de Ontwikkelingsmaatschappij Druten-Oost, die de bouw van Tichellande uitvoert. De gemeente en Van Wanrooij zitten elk voor 50 procent in de Ontwikkelingsmaatschappij Druten-Oost.

Nog zo’n120 woningen erbij

De komende twee tot drie jaar bouwt de aannemer nog eens ongeveer 120 woningen  in de nieuwbouwwijk Tichellande. Dat zijn vrijstaande woningen, rijtjes- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en bouwkavels. In totaal telt de wijk Tichellande in de toekomst ruim 400 woningen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}