Aannemers willen meer geld voor reconstructie Scharenburg

Aannemers willen meer geld voor reconstructie Scharenburg

DRUTEN – De reconstructie van de Scharenburg in Druten gaat voor de gemeente een stuk duurder uitvallen. De vier aannemers die betrokken zijn bij de aanbesteding, zijn alle vier afgehaakt, omdat de gemeente naar hun mening te weinig geld biedt.

Dat heeft wethouder Michel Lepoutre donderdagavond bekendgemaakt in de gemeenteraadsvergadering.

Het college van B&W gaat nu het plafond van het aanbestedingsbedrag verhogen. Welke bedragen daarmee gemoeid zijn, wilde de wethouder niet zeggen, want dan zouden de aannemers die informatie kunnen gebruiken om zo duur mogelijk in te schrijven.

Co-financiering provincie in gevaar

De gemeenteraad kon niets anders doen dan hiermee akkoord gaan, anders zou de co-financiering door de provincie in gevaar komen. Die co-financiering van enkele tonnen is namelijk alleen van toepassing tot ongeveer 1 januari 2019. Vanuit de raad werd dan ook iets gezegd in de trant van: "We staan hier met het mes op de keel."

Volgens Lepoutre is het de eerste keer voor de gemeente Druten dat zo’n belangrijke aanbesteding mislukt. Hij had het er duidelijk moeilijk mee om dit slechte nieuws mede te delen aan de raadsleden.   

Duurder asfalt

Lepoutre is ervan overtuigd dat de aannemers geen spelletje spelen om de prijs op te drijven. Hij heeft niet het gevoel dat er sprake is van ‘handjeklap’. Volgens betrouwbare bronnen is onder meer het asfalt duurder geworden, zo zei hij.  

Voor de renovatie van de Scharenburg ging men uit van een investering van ongeveer 1,2 miljoen euro. Het is niet te zeggen hoeveel de renovatie nu duurder wordt, maar  ‘er is geen sprake van een blanco cheque’, aldus de wethouder. "Het gaat om een beperkte verhoging om de aannemers over de streep te trekken," zo zei hij.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}