Acht koninklijke lintjes in de gemeente Druten

Acht koninklijke lintjes in de gemeente Druten

DRUTEN – Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld reikte maandag acht lintjes uit aan inwoners van haar gemeente. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis, waar de gedecoreerden met een smoes naartoe waren gelokt.

Theo Sijbers uit Druten kreeg de hoogste onderscheiding: hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sijbers was op meerdere gebieden betrokken in de Drutense gemeenschap. Zowel in het onderwijs, de zorg, als de katholieke kerk. Ook richtte hij stichting Kerala op, waarmee hij zich inzet voor ontwikkelingswerk in India.

De andere gedecoreerden werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Roel Koedam uit Deest is al lang actief als vrijwilliger, onder meer bij volleybalvereniging Vios. Mede-Deestenaar Kobus van Dinteren is onder meer al zestig jaar betrokken bij de E.H.B.O.-vereniging Deest-Afferden.

Het Bijna Thuis Huis Druten (nu Brug Hospice) en Thuiswaken Maas en Waal profiteren al vele jaren van de inzet van Gerda Pruijn-Verkuil. Ook verricht ze vrijwilligerswerk bij de Protestante gemeente Rivierenland-Oost.

Lintje voor buurmannen

Drutenaar Willy Beck werd onder andere onderscheiden voor zijn vrijwilligerswerk bij voetbalvereniging DIO’30. Daarnaast is hij al vanaf 1975 betrokken bij het Jeugdvakantiewerk in Druten, samen met zijn buurman: Joop Jacobs. Ook de heer Jacobs kreeg maandag een lintje. Hij is verder ook al meer dan veertig jaar vrijwilliger bij de Avondvierdaagse.

Kersvers Lid in de Orde van Oranje-Nassau Hilbrand Meesters brengt zijn liefde voor de natuur over tijdens zijn excursies. Ook is hij actief voor Buurtvereniging de Coothjes, de bowlingvereniging en Carnavalsvereniging De Blauwe Bok.

Theo Verhoeven houdt zich al vele jaren bezig met de geschiedenis van Druten, bij Bewaorsmiense, onderdeel van de Historische vereniging Tweestromenland. Ook was of is hij betrokken bij het Maas en Waals Mannenkoor en de Fanfare Eendracht Afferden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}