Actiegroep eist beslissende stem in mogelijke fusie Wijchen/Druten

Actiegroep eist beslissende stem in mogelijke fusie Wijchen/Druten

WIJCHEN – Actiegroep de Stamtafel roept iedere inwoner van Wijchen, voor- of tegenstander van een fusie met Druten, op om aan te geven dat zij als direct belanghebbende als eerste gehoord wil worden. De groep, waar onder andere Sjaak Rossen en Rob Netten deel van uit maken, gaat actie voeren met de 'Wijchense Wimpel'.

Fusie

Het college van B&W komt met een notitie om de voor- en nadelen van een mogelijke fusie op een rijtje te zetten. Deze notitie zal in de gemeenteraad besproken worden. De actiegroep is van mening dat de politiek niet naar de Wijchenaar komt om de mening te horen: "Als de door de inwoners gekozen volksvertegenwoordigers niet naar hun kiezers komen, dan roepen wij de kiezers, voor of tegen een fusie, op hun mening aan hun vertegenwoordigers (raadsleden en B&W) toch alvast kenbaar te maken.

Wijchense Wimpel

De actiegroep heeft een Wijchense Wimpel ontwikkeld voor de vlaggenmast of vlaggenstok. Deze wimpel wordt dan aan de mast of stok bevestigd, om zo te laten zien dat inwoners de belangrijkste belanghebbenden zijn. De wimpel is voorzien van de tekst: Wij (hartje) Wijchen. Je leest dus "Wij houden van Wijchen".  

De wimpels zijn te zien en te kopen tijdens een flyer-rondgang in het centrum van Wijchen op zaterdag 13 juni 2020 tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}