Burgemeester Druten onderscheidt drie inwoners

Burgemeester Druten onderscheidt drie inwoners

DRUTEN – Vanachter haar bureau pleegde burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld namens de gemeente Druten vrijdagochtend een aantal feestelijke telefoontjes. Drie inwoners van de gemeente Druten kregen namelijk een feestelijke onderscheiding.

Onder normale omstandigheden zouden ze die gekregen hebben tijdens een verrassingsbezoek, maar met de huidige coronamaatregelen zat dat er niet in. Daarom moesten ze het vrijdag doen met een telefoontje en een cadeaupakket dat later op de dag bezorgd wordt. Op een later moment vindt het een feestelijke bijeenkomst plaats, waarbij de inwoners daadwerkelijk hun lintje krijgen.

De onderscheiden inwoners van de gemeente Druten zijn:

  • Nelly Peters-van Dijk, voor haar vrijwilligerswerk voor de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Maas en Waal. Peters-van Dijk is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  • Willemien Vissers-Bernts, die zich al vijftig jaar inzet voor de volleybalvereniging. Ook was zij zestien jaar vrijwilliger en bestuurslid bij Toneelvereniging Horssen. Vissers-Bernts is eveneens Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
  • Harry van Deelen, omdat hij op landelijk, lokaal en provinciaal niveau vrijwilligerswerk doet voor senioren op het gebied van veiligheid, digi-hulp, langer zelfstandig wonen, gezondheid
    en voorlichting over ouderenmishandeling. Van Deelen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: Gemeente Druten

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}